Articole

Cum poți menține fermitatea pielii, în mod natural

Sfaturi de frumusete - 28.09.2016 cum-mentii-fermitatea-pielii-in-mod-natural-effect-center

Știi că după vârsta de 25 de ani, toate procesele din corpul nostru intră în regresie? Și primele semne le arată pielea – a cărei elasticitate începe să scadă, a cărei regenerare încetinește de la an la an. Fermitatea pielii e la fel de afectată de „lenevirea” proceselor de refacere a pielii, de aceea e esențial să acordăm atenție îngrijrii pielii, cât mai devreme cu putință – pentru a întârzia și estompa semnele îmbătrânirii.

Mai întâi, să vedem de ce depinde fermitatea pielii: în primul rând, de două componente ale țesuturilor – colagen și elastină. Elastina este o proteină vitală pentru fermitatea pielii, care îi menține forma și flexibilitatea – însă fibrele de elastină slăbesc de-a lungul timpului. Colagenul formează 70% din conținutul țesuturilor pielii, fiind responsabil cu păstrarea tonusului pielii – din nou, și producția acestuia scade odată cu îmbătrânirea.

Ce poți face pentru a stimula producția de colagen și a încetini degradarea elastinei din țesuturile pielii – în mod natural? Iată sfaturile noastre:

1. Alege-ți alimentația cu atenție.

Asigură-ți porția de nutrienți cu un impact mare asupra fermității și elasticității prin: pește, legume verzi și roșii, soia, avocado, nuci, afine. Evită alimentele procesate și cele cu cantități mari de zaharuri, care degradează și mai mult fibrele de elastină și inhibă procesele metabolice ale celulelor pielii.

2. Hidratează-te!

Pielea care își pierde tonusul mai repede este pielea uscată, nehidratată. Ai grijă să bei suficiente lichide (cel puțin 2 litri / zi) și să-i asiguri pielii hidratarea prin produse adecvate, pentru a o proteja!

3. Nu uita de suplimentele alimentare.

Recunoaștem că nu e ușor să fii mereu atent la ce mănânci și uneori nu e nici suficient pentru a asigura necesarul de vitamine care influențează fermitatea pielii. De aceea, nu te sfii să alegi suplimentele nutritive dedicate nevoilor pielii, care acționează pozitiv asupra producției de colagen a pielii.

cum-mentii-fermitatea-pielii-in-mod-natural

4. Folosește creme pe bază de acid hialuronic.

Acidul hialuronic este principalul component proteic al pielii care hidratează și protejează fibrele de colagen și elastină – practic, menține elasticitatea și tonusul pielii. Însă și acesta scade tot mai mult odată cu trecerea timpului – ca atare, trebuie suplimentat dintr-o sursă eficientă. Și aceasta o reprezintă cremele pe bază de acid hialuronic, care țintesc nu doar menținerea fibrelor de colagen și elastină prin acid hialuronic, ci și „umplerea” ridurilor cu acest ingredient-cheie, având astfel acțiune antiaging.

Recomandările noastre, din gama Guinot:

- Serum Liftosome: serul de lifting de la Guinot redă vitalitatea pielii, în 3 pași. Netezește trăsăturile, restructurează stratul celular și conferă fermitate tenului.
- Cremă Liftosome: cremă-tratament cu Pro-collagen, stimulează producția fibrelor de elastină și colagen și încetinește semnificativ degradarea lor.
- Cremă reparatoare Fermete Lift: pe bază de Actiprogerin, hidratează intens pielea, refăcându-i elasticitatea, conturul și redându-i fermitatea.
- Mască Energie Lift: mască cu efect de lifting, pe bază de Pro-Collagen; energizează fibrele elastice, fortificând și reîntinerind pielea.

cum-mentii-fermitatea-pielii-in-mod-natural-cabinet-lpg-effect-center

5. Încearcă tratamente de remodelare non-invazive.

Pentru o schimbare vizibilă într-un timp mai scurt, merită să încerci un tratament de remodelare complet neinvaziv – mai ales acum, când sunt atâtea tehnologii certificate și testate, cu zero riscuri pentru sănătatea pielii.

La centrul nostru, îți oferim tehnologia de top LPG – aparat de tratamente de remodelare care stimulează în mod mecanic producția de colagen a pielii. Poți încerca un tratament facial sau corporal pentru refacerea fermității:

- Lipomassage Întărire și Conturare: tratament corporal care întărește și reconturează țesuturile pielii, acționând puternic asupra fermității.
- Endermolift Fermitate: tratament axat pe problemele tenului cu piele moale și lipsită de tonus, care mărește fermitatea pielii, activează procesele de protecție a pielii și oprește tendința naturală de distrugere a colagenului.

În gama de tratamente Guinot vei găsi de asemenea soluții de calitate pentru îmbunătățirea fermității pielii – cu rezultate încă de la prima ședință: Hydradermie Lift, Hydradermie Dublă Ionizare și Liftosome.