Articole

Efectele razelor UV asupra pielii

Sfaturi de frumusete - 02.05.2018 efectele-razelor-uv-asupra-pielii-effect-center-arad

Care e primul lucru care îți vine în minte, când te gândești la soare? Pot fi zilele senine de vară, lenevitul la soare, bronzul frumos, dar pot fi și problemele cauzate de acesta – de la arsuri solare la insolație sau teama de alte afecțiuni serioase.

Razele soarelui au efecte pozitive și negative asupra corpului nostru – totul e să știi cum să te folosești de primele și să le minimalizezi pe cele din urmă.

Efectele pozitive ale soarelui

Să începem cu ce știm cu toții – faptul că soarele ne stimulează buna-dispoziție și echilibrul organismului, iar absența lui pe perioade mai lungi (cum ar fi lunile de iarnă) ne predispune la depresie și boli pe fondul unui sistem imunitar slăbit.

Nu întâmplător sezonul cu cele mai puține zile senine ne prinde cu sănătatea șubrezită, deoarece soarele este principalul factor care influențează sinteza vitaminei D în corp – vitală pentru sistemul osos și pentru cel imunitar.

915-07Așa că, pentru a beneficia de efectele pozitive ale soarelui, medicii îți recomandă să stai câte 10 minute la soare (fără protecție solară) de două sau trei ori pe săptămână. Evită intervalul 10-16, deoarece soarele e cel mai puternic atunci și chiar și 10 minute de expunere pot cauza arsuri ale pielii.

Ce înseamnă UVA și UVB

Razele solare au în componența lor ultraviolete de tip UVA – care pătrund adânc în piele, până la derm, acestea afectând cel mai mult celulele pielii, și de tip UVB – care afectează doar stratul superficial al pielii și sunt responsabile cu pigmentarea (bronzarea) și arsurile solare.

Efectele nocive ale razelor UV

Razele de tip UVB, în cazul expunerii prelungite sau/și fără protecție solară, cauzează iritații, arsuri solare, pete pigmentare, în timp ce razele UVA sunt și mai periculoase – acestea determinând îmbătrânirea accelerată a pielii și schimbarea culorii sau a texturii ei pe termen lung sau, în cel mai rău caz, apariția cancerului de piele.

Razele UVA au un impact semnificativ asupra pielii dintr-un motiv simplu: ele pot modifica sau distruge ADN-ul celulelor pielii.

Cum te protejezi în fața razelor UV?

Filtrele solare (SPF) absorb o parte din razele UV la suprafața pielii, fiind absolut obligatorii pentru o expunere cât mai lipsită de riscuri. În funcție de intensitatea razelor, durata și perioada expunerii la soare, poți opta pentru loțiuni și creme cu SPF între 6 și 50.

Produsele de protecție solară trebuie reaplicate regulat, atunci când stai la plajă, și întotdeauna după contactul pielii cu apa.

efectele-razelor-uv-asupra-pielii-effect-center-arad-protectie-solara-guinot

Nucleic Defense – secretul bronzării fără riduri!

Produsele standard de protecție solară nu pot bloca total acțiunea razelor UVA, drept urmare culoarea arămie și strălucitoare a pielii vine cu un preț: riduri accentuate și o îmbătrânire mult mai rapidă a pielii.

Însă Guinot vine cu o soluție unică, brevetată: complexul de ingrediente Nucleic Defense, care absoarbe cea mai mare parte a acțiunii UVA în ADN-ul adăugat și protejează, astfel, ADN-ul celulelor pielii.

efectele-razelor-uv-asupra-pielii-effect-center-arad-produse-protectie-solara-guinot-nucleic-defenseEfectele impresionante ale utilizării produselor Guinot cu Nucleic Defense au fost demonstrate prin studii și teste clinice, aceste produse fiind singurele certificate ca împiedicând simțitor îmbâtrânirea pielii cauzată de soare.

Gama Guinot Sun – protecție solară și antiaging cu eficiență dovedită

Dacă vrei ca vara asta să ai o piele perfectă și un bronz sănătos, fără riscul de a dobândi riduri noi sau pronunțate, alege din gama de produse Guinot cu Nucleic Defense, disponibilă în Arad exclusiv la Effect Center!

În plus, îți mai oferim un avantaj unic: îți oferim MOSTRE GRATUITE din orice produs Guinot, pentru ca tu să poți alege doar produsele care ți se potrivesc!

Te așteptăm la Effect Center, pe str. M. Eminescu nr. 35 – pentru programări sau alte detalii, ne găsești la nr. de telefon 0726 777 812.