Articole

Tot ce trebuie să știi despre gomaj

Sfaturi de frumusete - 11.05.2017 tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-gomaj

Ai probleme cu punctele negre, care mereu reapar, indiferent cât de des te străduiești să le storci? Ai un ten cu imperfecțiuni și acnee? Ți se pare că produsele de îngrijire pe care le folosești nu dau rezultatele dorite? Cel mai probabil, nu îți exfoliezi eficient pielea – de aici și neplăcerile enumerate.

După mai bine de doi ani de activitate în domeniul beauty, putem spune cu certitudine că una dintre cele mai frecvente probleme, la clientele și clienții noștri, este lipsa unui ritual corect de exfoliere. Astăzi povestim, pe scurt, de ce este important gomajul, când și cât de des trebuie efectuat, ce fel de gomaj să folosești și care sunt beneficiile, pentru tenul tău.

1. De ce este important gomajul?

tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-gomaj-exfolierea-tenuluiPielea este formată din 30 de straturi de celule, după cum știi – în fiecare zi, stratul cel mai exterior de celule se degradează, în timp stratul cel mai interior se reînnoiește cu noi celule. Astfel, pielea se regenerează.

Dacă straturile de celule moarte nu sunt îndepărtate prin curățarea și exfolierea tenului, atunci acestea provoacă apariția punctelor negre, a coșurilor, a infecțiilor, imperfecțiunilor și iritațiilor pielii. Și încă ceva: stratul de celule captează și impuritățile din aer, devenind un adevărat factor de risc pentru sănătatea și frumusețea tenului tău.

2. De ce cremele nu sunt eficiente în lipsa unui gomaj efectuat constant?

Reluăm răspunsul de mai sus: celulele moarte ale pielii împiedică ingredientele cremelor și ale altor produse de îngrijire să penetreze straturile sănătoase ale pielii. De aceea, la centrul nostru, insistăm de fiecare dată ca fiecare client care cumpără un produs de îngrijire să ne promită că își va cumpăra și un gomaj de calitate – fie de la noi, fie din altă parte.

Practic, a folosi o cremă (orice fel – hidratantă, antirid sau de protecție solară) fără a curăța în prealabil pielea este echivalentul folosirii unui parfum atunci când nu ai făcut duș. Eficient? Nu prea.

3. De la ce vârstă trebuie să folosesc un gomaj?

De la vârsta la care începi să folosești creme de îngrijire sau la care observi apariția unor probleme ale tenului (mai ales acnee și puncte negre) – la fete, asta înseamnă de la 14-15 ani. Nu este prea devreme să începi să ai grijă de tenul tău, mai ales că gomajul (dacă e ales corespunzător) nu are absolut niciun efect secundar asupra pielii.

Sfatul nostru: educă-ți fiica să folosească gomaj încă din adolescență – și să nu sară peste ritualul de curățare al tenului (măcar cel de seară). Îți va mulțumi mai târziu!

4. Cât de des trebuie efectuat gomajul?

Depinde de tipul de ten: pentru tenul normal, sensibil sau uscat – o dată pe săptămână, iar pentru tenul gras – de două ori pe săptămână.

5. Unde găsesc un gomaj potrivit pentru pielea mea?

Guinot-Gommage-Eclat-ParfaitÎți recomandăm un gomaj de calitate, de la o marcă beauty de încredere. Testează întotdeauna lista de ingrediente, pentru a evita formulele cu parabeni sau substanțe potențial iritante pentru piele.

Bineînțeles, în primul rând îți recomandăm gomajurile de la Guinot:
- Gommage Eclat Parfait – cremă exfoliantă cu microcapsule din plante, care asigură o exfoliere blândă;
- Gommage Biologique – gel exfoliant delicat, cu acizi fructici, potrivit și pentru pielea sensibilă – ambele le găsești la centrul nostru și le poți testa GRATUIT.

6. Îmi pot prepara un gomaj acasă, din ingrediente naturale?

Evită categoric gomajurile „homemade”, din ingrediente pe care le ai prin casă: zahăr brun, ulei de măsline, cafea etc. Acestea pot să-ți facă mai mult rău decât bine, putând fi nepotrivite pentru tipul tău de ten (de exemplu, prea dure) și astfel cauzând sensibilizarea acestuia.

7. De unde știu ce tip de gomaj să aleg?

În primul rând, trebuie să știi doar că există 2 tipuri principale de gomaj: cel mecanic (cu particule care exfoliază pielea) și cel enzimatic (cu AHA). Gomajul mecanic este adecvat pentru tenul gras și normal, în timp ce gomajul cu AHA este dedicat tenurilor sensibile sau uscate.

8. Trebuie să folosesc un alt tip de gomaj dacă sunt bărbat?

În mod ideal, da. Îți recomandăm Gommage Peau Nette de la Guinot, un gomaj conceput exclusiv pentru pielea masculină – care are alte caracteristici față de cea a femeilor. Însă în lipsa unui gomaj special, este preferabil să folosești gomajul prietenei sau soției tale decât nimic!

9. Este suficient să folosesc gomajul ca să am un ten curat?

Nu, este absolut necesar să ai un ritual de curățare zilnic, care include demachierea și curățarea cu un gel adecvat, dar și tonifierea. Acesta, plus gomajul despre care vorbim, sunt singura soluție dacă vrei să ai un ten curat, proaspăt, care se regenerează rapid – și să scapi de enervantele puncte negre!