Articole

Trucuri pentru menținerea bronzului, toamna

Sfaturi de frumusete - 15.09.2016 cum-iti-mentii-bronzul-toamna-sfaturi-frumusete-effect-center-arad

La început de toamnă, încă ne e greu să ne imaginăm cum va fi să renunțăm la soarele cald, la zilele lungi – și, evident, la bronzul frumos pe care l-am obținut după ore și ore de stat la plajă (în mod responsabil, sperăm!).

Din fericire, chiar dacă nu putem influența vremea, putem în schimb să avem un cuvânt de spus în privința bronzului. Iată care sunt metodele simple prin care îți poți ajuta pielea să-și păstreze nuanța arămie, pentru cât mai mult timp.

1. NU renunța la exfoliere – însă alege formule delicate.

Poate că ai citit deja că, dacă vrei să-ți menții bronzul, trebuie să eviți categoric gomajurile. Acest lucru e valabil doar în primele zile după bronzare – timp în care nuanța se „așează” pe piele, iar riscul de a provoca iritații este mult mai mare. După aceea în schimb, e chiar recomandat să-ți exfoliezi pielea, pentru a o încuraja să se regenereze și să-și păstreze finețea – însă nu mai des de o dată pe săptămână, folosind un gomaj delicat.

Recomandarea Effect: Gommage Facile de la Guinot este un gomaj care exfoliază pielea cu delicatețe, pe bază de fibre loofa.

2. Hidratare, hidratare, hidratare.

Mai ales că lunile reci se apropie cu repeziciune, o piele bine hidratată e un „must”! Pielea uscată se exfoliază accelerat – ca atare, bronzul se estompează mai repede. O piele sănătoasă, bine hidratată, își poate păstra o nuanță arămie până târziu, în toamnă.

Nu uita că hidratarea nu se rezumă la creme, loțiuni și unturi de corp – cel mai eficient mod e să-ți hidratezi corpul și din interior, concomitent. Cei 2 litri de apă pe zi sunt obligatorii!

Recomandarea Effect: Baume Nutrilogic – o cremă de corp minunată de la Guinot, cu unt de shea și ulei de migdale, care hidratează bine pielea și stimuleză regenerarea acesteia.

cum-iti-mentii-bronzul-toamna-sfaturi-frumusete-effect-center-arad-piele-bronzata

3. Consumă alimente bogate în betacaroten.

Dacă vrei să-ți încurajezi pielea și mai mult, asigură-i aportul de nutrienți care acționează asupra melaninei din piele: morcov, mango, afine, fructe de pădure, pepene galben, spanac.

4. Renunță la epilarea cu ceară și la băile fierbinți.

Epilarea cu ceară elimină agresiv ultimul strat al pielii – ca atare, e bine să eviți acest tip de epilare, cât timp vrei să „lucrezi” asupra bronzului. La fel putem spune despre baie – evită pe cât posibil „răsfățul” unei băi lungi și fierbinți, care înmoaie pielea și stimulează eliminarea ultimului ei strat – alege în schimb dușurile scurte, cu apă potrivită.

5. Folosește produse pentru intensificarea bronzului.

Firește, poți face o diferență mare asupra nuanței bronzului tău, dacă alegi produsele potrivite pentru potențarea bronzului: de la loțiunile pentru intensificare (le includem aici pe cele „after sun”, pe care e bine să le folosești de fiecare dată după expunerea solară) la cele autobronzante sau ușor nuanțatoare.

Recomandarea Effect: loțiunea autobronzantă Lait Hydra Bronze, tot de la Guinot – un autobronzant departe de „liga” produselor pe care le știi: fără miros neplăcut, fără pete inestetice pe piele sau pe haine!

Te așteptăm cu drag la centrul nostru din Arad, dacă îți dorești mai multe sfaturi detaliate despre beauty și remodelare corporală!