De ce bronzul organic e cel mai sănătos și accesibil?
Sfaturi de frumusete - 04.05.2018
Toată lumea e de acord că pielea bronzată arată cel mai bine – pune în evidență ținutele îmbrăcate, acompaniază perfect orice tip de make-up, face corpul să arate mai suplu, maschează imperfecțiunile. Însă riscurile expunerii la razele UV, care variază între accelerarea procesului de îmbătrânire și apariția unor boli ale pielii, te fac să te gândești de două ori înainte să te expui la soare sau solar.
Soluția pe care ți-o recomandăm astăzi îți aduce toate beneficiile estetice ale bronzului, însă fără aspectele negative pe care tocmai le-am amintit: bronzarea organică.
Ce este bronzarea organică?
Bronzarea organică este o procedură efectuată doar în saloanele profesionale, prin care pielea este stimulată să producă melanoidină (pigment similar cu melanina, care se produce prin acțiunea razelor UV), prin pulverizarea unei soluții pe bază de DHA (dihidroxiacetonă). Rezultatul ședinței de bronzare – un bronz strălucitor, intens, uniform, fără riscuri pentru piele!
De ce să alegi bronzul organic?
Cel mai convingător argument care susține bronzul organic în defavoarea celui natural sau celui obținut la solar vizează lipsa de riscuri și efecte secundare pentru piele. Să facem o comparație:
Bronzul natural:
- accelerează îmbătrânirea pielii și apariția ridurilor
- poate provoca pete pigmentare și iritații ale pielii
- crește incidența bolilor de piele și a cancerului de piele.
Bronzul la solar:
- razele UV artificiale ale solarului au efecte similare cu cele ale razelor naturale, dar riscul de a dezvolta boli de piele este considerat a fi mult mai mare în cazul bronzului obținut la solar.
În schimb, bronzarea organică:
- nu se bazează pe reacția naturală a pielii expuse la raze UV, deci efectele secundare sunt excluse
- se face prin pulverizarea unei soluții naturale, care acționează asupra pigmentului pielii prin ingredientul DHA, stimulând nuanțarea pielii
- se poate compara în intensitate cu bronzul obținut într-o săptămână de expunere solară zilnică.
Mai mult, bronzarea organică profesională nu are prea multe în comun cu produsele autobronzante pe care sigur le-ai încercat până acum. Bronz neuniform, cu pete, miros neplăcut, culoare ușor portocalie a pielii? Uită de autobronzante pentru utilizare acasă – bronzarea organică elimină neplăcerile asociate cu acestea.
Cum decurge o sesiune de bronzare organică?
Aplicarea soluției bronzante SunJunkie se face prin pulverizare cu un pistol special, pe întreg corpul. Soluția se usucă foarte repede, urmând ca nuanța bronzului să se dezvăluie în prima oră după tratament, fixarea acestuia durând până la jumătate de zi – timp în care nu trebuie să faci duș sau să folosești diverse produse pentru piele (parfum, deodorant, cremă, etc.) și e indicat să eviți să transpiri.
În total, întreaga ședință de bronzare nu durează mai mult de 15 minute. Culoarea obținută în primele ore de după bronzare e un pic diferită de cea finală, care va fi un bronz auriu, atractiv. Nuanța de bronz se alege în funcție de culoarea pielii tale, în așa fel încât efectul să pară 100% natural și elegant.
Cum te pregătești pentru bronzarea organică?
Aici, trebuie să o spunem din start: felul în care îți îngrijești pielea înainte și după procedură influențează foarte mult rezultatul final. Iată precauțiile necesare înainte de bronz:
- pielea trebuie să fie epilată și foarte bine exfoliată înaintea sesiunii (poți folosi un scrub acasă sau poți opta pentru un peeling profesional la salon)
- nu trebuie să folosești creme sau loțiuni, gel de duș, deodorant, parfum sau machiaj în ziua bronzării
- bronzarea nu se recomandă pielii iritate, cu eczeme sau leziuni
- e de preferat să nu porți haine strâmte în ziua bronzării, deoarece există un mic risc ca acestea să se păteze în primele ore după pulverizarea bronzantului (totuși, soluția bronzantă se spală destul de ușor).
Menținerea bronzului organic
Câteva reguli și sfaturi pe care e bine să le urmezi după bronzare, pentru ca bronzul să reziste cât mai mult:
- nu trebuie să faci duș sau să folosești produse cosmetice (de la creme și deodorant la machiaj) în primele 10-12 ore după bronzare, pentru că atunci se fixează bronzul
- e indicat să eviți să transpiri în prima zi după bronzare, iar în următoarele, să limitezi activitățile care provoacă transpirație abundentă (nici înotul nu e recomandat)
- o piele bine hidratată își va menține mai mult timp culoarea
- nu folosi scrub-uri sau produse exfoliante pe întreaga perioadă în care vrei să îți păstrezi bronzul (exfolierea doar elimină stratul de piele de la suprafață, exact cel în care este fixat bronzul)
- pentru ten, folosește machiaj cât se poate de puțin – fiecare demachiere mai „șterge” o nuanță de bronz
- bronzul organic nu are rol de protecție solară, așa că trebuie să folosești în continuare produse cu factor de protecție atunci când e nevoie
- produsele SunJunkie pentru acasă prelungesc considerabil perioada de menținere a bronzului – care este în mod normal de 7-11 zile.
Acum, că știi absolut toate detaliile despre bronzarea organică, ce ai decis – cum îți vei nuanța pielea pentru petrecerile lunii decembrie? Dacă vrei să alegi înțelept și să-ți bronzezi pielea natural, fă o programare la nr. de tel. 0726 777 812 sau la adresa de email info@effectcenter.ro sau vino direct la centrul nostru din Arad, pe str. Mihai Eminescu nr. 35!